Dagbehandling​

Karlslunde er et dagbehandlingstilbud. Dagbehandling er for børn og unge med særlige behov, som ikke kan rummes i folkeskolen eller på en specialskole. Dagbehandling er en foranstaltning under Servicelovens paragraf 50.

Dagbehandlingsinstitutioner følger de almindelige bestemmelser i Folkeskoleloven, i forhold til hvor mange timer eleverne skal være i skole, hvad de skal undervises i med mere. Der bliver dog taget individuelle hensyn og kan søges forskellige dispensationer for børn og unge i dagbehandlingstilbud.

Der er flere ansatte pr. barn i dagbehandling end i folkeskoler og på de fleste specialskoler. På Karlslunde Dagskole er normeringen 1:3,25 (én underviser til tre - fire elever).​

På Karlslunde Dagskole tager vi som metode udgangspunkt i den systemiske/narrative ramme. Vores integrerede indsats betyder, at det er de samme uddannede personaler, der underviser vores elever, og som står for den socialpædagogiske behandling af elevernes sociale og personlige udfordringer.

• ​Dagbehandling er et midlertidigt tilbud, hvor målet er at inkludere eleven ind i et større undervisningsmiljø og i det tempo, som den enkelte kan følge med i.
  • ​Et dagbehandlingstilbud er en blanding af socialpædagogik, behandling og undervisning. Det vil sige, eleverne bliver undervist i folkeskolens fag samtidigt med, der er en behandlingsindsats, som fx kan omfatte at få nye strategier til at håndtere følelsen af afmagt til at leve med diagnoser eller til at indgå i sociale fællesskaber sammen med andre elever.
  • ​På Karlslunde Dagskole indgår behandlingen både som en del af bustransporten, måltiderne, undervisningen, i pauserne og i samtaler ved siden af undervisningen.​

Indskrivning på skolen

Er du sagsbehandler og ønsker at indskrive et barn på skolen, så er du velkommen til at kontakte os. Forældre kan ikke indskrive deres børn, men er altid velkomne til at kontakte os for at høre mere om dagbehandlingstilbuddet.

Find vej til vores afdelinger​

Hulbækgaard​

Gammeltoftegaard

Østerled